مركز نفاق بايد به زباله داني تبديل گردد
از جمله روش های منافقان برای ضربه زدن به حاكمیت دینی ایجاد اختلاف و تفرقه در میان مسلمانان است . آنان به خوبی می دانند كه وحدت مسلمانان اجازه موفقیّت به آنان نمی دهد و لذا برای رسیدن به آرزوهای شیطانی خویش ، ایجاد اختلاف و تفرقه را در دستور كار خود قرار می دهند . برای اینكار ، منافقان شیوه هایی دارند كه قرآن مجید به افشا گری آن شیوه ها پرداخته است . در شأن نزول آیه 107 سوره توبه آمده است.
طبق بعضی روایات ، ساخت مسجد ضرار در مدینه به دستور ابوعامر بود . وی كه پدر حنظله غسیل الملائكه است از عابدان مسیحی بود و در قبیله خزرج نفوذ داشت . با هجرت پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله و گسترش و نفوذ اسلام او به مخالفت با آن حضرت پرداخت و نقشی منافقانه در جنگ احد داشت. سرانجام به مكه گریخت و از آنجا به روم رفت و از پادشاه روم برای نابودی اسلام كمك خواست . منافقان مدینه به دستور او مسجدی در برابر مسجد قبا ساختند و از پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله در خواست كردند كه با نمازگزاران آنجا را افتتاح كند . هنگام دعوت پیامبر اكرم برای نماز در مسجد ضرار سه مسأله را مطرح كردند:
عشق به نماز جماعت، عشق به ناتوانان ، عشق به رهبر و نماز او.
بهانه اصلی آنان برای ساخت مسجد این بود كه نماز خواندن در مسجد قبا برای بیماران و پیران در شب های بارانی سخت است . ما برای این كه اینان نیز از فیض نماز جماعت بهره مند شوند این مسجد را ساختیم.
پیامبر صلی الله علیه و آله هر گونه تصمیم در این رابطه را به بازگشت از جنگ تبوك موكول كردند . سفر آنحضرت چهار ماه طول كشید . آنان در این مدت در تكمیل و تعمیر مسجد كوشیدند و با نصب جوان صالحی به نام مجمع حارثه توانستند توجه گروهی را به مسجد جلب كنند.
رسول اكرم صلی الله علیه و آله از سفر تبوك بازگشتند ، منافقان از محضر او در خواست قبلی را تكرار كردند كه آیه 107 و 108 سوره توبه نازل گشت و نقشه پیچیده و مرموز منافقان را رسوا نمود.
جالب اینجا است که ساختن مسجد جهت برپایی نماز جماعت ، تبلیغ دین ، مردم گرایی ، توجه به ناتوانان و علاقه به رهبری نظام كه در اسلام مورد تأكید فراوان قرار گرفته است در این حادثه وسیله ای شدند برای تفرقه و اختلاف میان مسلمانان و اما پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله بعد از نزول این آیات گروهی را مأمور كردند كه سقف مسجد را كه با شاخه خرما پوشیده شده بود آتش بزنند و سپس آن بنا را با خاك یكسان كردند . آنحضرت به این اقدام نیز اكتفا نكرد و دستور داد كه مردم آن منطقه زباله های خانه خود را در آنجا بریزند.
طبق آیات کلام الهی، عمران (آبادى) مسجد در صلاحيت همه كسى نيست و دریکی از آیات می فرماید: «انما يعمرمساجدا...» می فرماید که از اين آيه استفاده مى شود كه مسلمانان نبايد هدايا و كمكهاى مشركان بلكه تمام فرق غير اسلامى را براى ساختمان مساجد بپذيرند، زيرا آيه شريفه با كلمه«انما» كه متوليان و پاسداران مساجد نيز بايد از ميان پاكترين افراد انتخاب شوند،نه اينكه افراد ناپاك و آلوده به خاطر مال و ثروتشان و يا به خاطر مقام يا نفوذ اجتماعشان - آن چنان كه در بسيارى از نقاط متاسفانه رايج شده - بر اين مراكز عبادت و اجتماعات اسلامى گمارده شوند بلكه تمام دستهاى ناپاك را از تمام اين مراكز مقدس بايد كوتاه ساخت و از آن روز كه گروهى از زمامداران جبار و يا ثروتمندان آلوده و گنهكار دست به ساختمان مساجد و مراكز اسلامى زدند، روح و معنويت وبرنامه هاى سازنده آنها مسخ شد ، و همين است كه مى بينيم بسيارى ازاين گونه مساجد شكل مسجد ضرار را به خود گرفته است.
تعهد اخلاقی و ارزشی در وجود اربابان سیاسی دیده نمی شود و همه دنبال معامله و حفظ بقای خود هستند و انتظار داشتن از اینها که عامل تغییرات در سطح جامعه گردد اشتباه خواهد بود. کدام حرکت جدی هم در بین فرهنگیان و روشنفکران برای یک کار ماندگار و ارزشی هم دیده نمیشود و یا حداقل من اینگونه ارزیابی نمودم.
بنای مسجدی را که شیخ محمدهاشم صالحی در قلعه ناظر جاده شهید مزاری بنام مسجد الزهرا(س) در زمین غصبی گذاشته چند مشکل عمده را دارد:
1 - هدف بنای مسجد، نماز جماعت، بیان احکام و تبلیغ در امور دینی و پاسخ به نیازمندی های معنوی و اجتماعی مسلمانها باید باشد؛ بدون شک این مسجد در زمین که متوالی آن راضی نیست و صد درصد غصبی می باشد، بخاطر رقابت با مسجد خاتم الانبیاء ساخته شده است.
2 - برای شهرت طلبی و کارهای ریایی ساخته شده است
3 - برای نفاق و اختلاف و ایجاد فتنه بنا شده است
همچین مسجد منطقه حوض ماهی ها واقع در باغ بالا ناحیه چهارم ، نیز به منظور دام روزی بنا شده و به گفته اهالی آن مسجد چندین بار آقای صالحی از کشورهای خارج برای ساخت وساز این مسجد کمک دریافت نموده است. در آینده ممکن گزارشات مفصل تری در این زمینه ها ارائه گردد.
نویسنده: شيوا